Strojevi za šivanje

Strojevi za šivanje predstavljaju ključni alat u svijetu šivanja, bilo da se radi o hobistima koji izrađuju vlastite kreacije ili profesionalcima u modnoj industriji. Strojevi za šivanje – od ručnih strojeva do sofisticiranih automatskih modela osigurali su da šivanje postane jednostavnije, brže i preciznije nego ikad prije.

Danas, strojevi za šivanje nude širok spektar mogućnosti i značajki, prilagođenih potrebama različitih korisnika. Od osnovnih modela za kućnu upotrebu do naprednih industrijskih strojeva, postoje strojevi za šivanje za svaku svrhu i razinu vještine.

U ovom blogu predstavit ćemo nekoliko vrsta strojeva za šivanje koji odražavaju raznolikost i inovacije dostupne na tržištu. Svaki od tih strojeva ima svoje jedinstvene značajke i prednosti, prilagođene različitim potrebama i preferencijama korisnika. Bez obzira jeste li početnik u svijetu šivanja ili iskusni profesionalac, pronaći ćete stroj koji odgovara vašim potrebama i pruža vam alat koji će unaprijediti vaše šivaće projekte.

Strojevi za šivanje

BROTHER BE-438HS – BE-438HX NEXIO

Ovi strojevi za šivanje nude revolucionarno poboljšanje produktivnosti uz vrhunsku brzinu šivanja koja nadmašuje standarde u industriji. Integracija s tehnologijom omogućuje napredne funkcije poput smanjenja rasporeda krajeva konca, što rezultira minimalnim preostalim koncem i optimizira proces šivanja.

Digitalna napetost konca osigurava prekrasnu i vrlo ponovljivu kvalitetu šivanja, čime se postiže savršenstvo u svakom detalju. Dodatno, glatko postavljanje gumba olakšava rad, dok se vrhunska upotrebljivost stroja osigurava intuitivnim sučeljem koje svatko može lako koristiti.

Pouzdanost je ključna karakteristika ovog stroja, pružajući stabilno i pouzdano šivanje bez kompromisa. Uz to, čisto šivanje s polusuhim tipom osigurava visoku kvalitetu završnog proizvoda, čineći ovaj stroj nezamjenjivim alatom u svakom šivaćem procesu.

BROTHER DA927A/928A-NEXIO

BROTHER DA927A/928A-NEXIO nudi izuzetno čisto šivanje uz minimalni sustav podmazivanja, čime se smanjuje potreba za redovitim održavanjem i produžuje vijek trajanja stroja. Novi nož s vrlo sigurnim oblikom osigurava precizno i bezbrižno rezanje tkanine, čime se postižu čisti rubovi i savršeni završeci šivanja.

Dodatno, strojevi za šivanje opremljeni su novim mehanizmom za stiskanje koji rezultira prekrasnim završecima šivanja. Ovi strojevi za šivanje mehanizam osigurava ravnomjerno stiskanje tkanine tijekom procesa šivanja, što rezultira besprijekornim šavovima i profesionalnim izgledom konačnog proizvoda. S kombinacijom visoke kvalitete izrade, sigurnosti i estetike, ovaj stroj za šivanje predstavlja idealno rješenje za različite šivaće projekte i zahtjeve.

Brother S-7300A-NEXIO

Brother S-7300A-NEXIO su strojevi za šivanje koji revolucioniraju produktivnost i kvalitetu šivanja uz pomoć DigiFlex Feeda. Ovaj napredni sustav osigurava stabilno šivanje bez loma igle, klizanja materijala ili nabiranja, čime se postiže savršenstvo u svakom detalju šava.

Dodatno, strojevi nude niz naprednih značajki za poboljšanje performansi i praktičnosti, uključujući smanjenje rasporeda krajeva konca i mogućnost križanja šavova bez začepljenja. Novi Design Stitch pruža dodanu vrijednost kroz estetski atraktivne šavove, dok se šavovi smanjuju radi veće preciznosti i efikasnosti.

Intuitivno upravljanje olakšano je zahvaljujući LCD zaslonu u boji osjetljivom na dodir, što omogućuje jednostavno podešavanje postavki i praćenje procesa šivanja. Brother S-7300A-NEXIO predstavlja vrhunac tehnoloških inovacija u svijetu strojeva za šivanje, pružajući izvanredne performanse i izvrsnu kvalitetu završnog proizvoda.

BROTHER – NEXIO AUTOMATI BAS311HN/BAS326H/ BAS326H-484 BAS341H – BAS342H/BAS324XH

Industrijski programski strojevi za šivanje sa jednom iglom, BROTHER NEXIO, predstavljaju novu generaciju šivaćih automata namijenjenih radu s teškim i ekstra teškim materijalima u tekstilnoj, kožarskoj, automobilskoj i industriji tehničkih materijala.

Različiti modeli strojeva imaju različite veličine radnog polja (X-Y), uključujući 150 x 100 mm, 220 x 100 mm, 250 x 160 mm, 300 x 200 mm, 450 x 380 mm, 650 x 380 mm, 800 x 380 mm.

Ovi strojevi pružaju vrhunsku kvalitetu šivanja uz maksimalnu brzinu šivanja, te jamče izuzetnu preciznost u skladu s postavljenim parametrima. Programiranje stroja je jednostavno i intuitivno zahvaljujući LCD zaslonu osjetljivom na dodir. Sposobnost izrade dizajna/programa direktno na stroju olakšava proces, a opcija izrade programa na računalu također je dostupna.

Ostale značajke uključuju varijabilnu duljinu boda od 0,05 do 12,7 mm, brzinu stroja do 2800 o/min (ovisno o modelu), digitalnu regulaciju napetosti konca, digitalnu kontrolu prekida konca te mogućnost podizanja papučice do 22 mm (maksimalno 30 mm, ovisno o modelu).

Dostupnost različitih opcionalnih uređaja i papučica omogućuje prilagodbu stroja specifičnim potrebama kupca.

BROTHER – NEXIO AUTOMATI BAS360H – BAS 365H – BAS 375H

Strojevi za šivanje opremljeni su mehanizmom tipa mosta koji osigurava izvanrednu kvalitetu šivanja čak i pri visokim brzinama šivanja. Sa svojom maksimalnom brzinom šivanja od 2500 uboda u minuti, postiže vrhunsku produktivnost i kvalitetu šivanja.

Korisnički prilagođen LCD zaslon u boji sa zaslonom osjetljivim na dodir omogućuje jednostavno upravljanje i podešavanje postavki stroja. Hladnjak igle sprječava lomljenje konca, posebno pri većim brzinama šivanja, što osigurava kontinuirani i pouzdan rad.

Ovaj stroj dizajniran je za upotrebu s različitim vrstama aplikacija za šivanje, a maksimalna površina šivanja iznosi impresivnih 700mm x 700mm.

Nova generacija šivaćih programskih BROTHER NEXIO strojeva za šivanje namijenjena je radu s teškim i ekstra teškim materijalima u različitim industrijama poput tekstilne, kožarske, automobilske i industrije tehničkih materijala.

Različiti modeli strojeva nude različite veličine radnog polja (X-Y), uključujući 500 x 400mm, 700 x 400mm, 700 x 700mm i 1200 x 700mm.

Ovi strojevi za šivanje pružaju najvišu moguću kvalitetu šivanja pri najvećoj brzini šivanja, uz maksimalne performanse i preciznost šivanja prema zadanim parametrima. Lagani i intuitivni programator stroja s LCD zaslonom osjetljivim na dodir omogućuje jednostavno upravljanje i kreiranje programa direktno na stroju, bez potrebe za izradom programa na računalu. Duljina boda varira od 0,05 do 12,7mm, brzina stroja ovisi o modelu i može doseći do 2800 o/min, a digitalna regulacija napetosti konca osigurava dosljednost u šivanju.

Razne opcije opreme i različite vrste papučica omogućuju prilagodbu stroja specifičnim potrebama korisnika.

Pegasus industrijski stroj za šivanje, model FS700P

Šivaći stroj “flatlok” rukavni stroj namijenjen je za šivanje lakih, srednje teških i teških materijala, posebno za proizvodnju donjeg rublja i sportske odjeće. Ovi strojevi za šivanje opremljeni su s 4 igle i 6 konaca, što omogućuje čvrsto i izdržljivo šivanje.

Brzina šivanja doseže impresivnih 4200 uboda u minuti, što osigurava visoku produktivnost. Razmak između igala može biti podešen na 5,2 mm ili 6,0 mm, prilagođavajući se potrebama različitih vrsta šavova.

Ovisno o potrebama, stroj je opremljen nožem za jednostruko ili dvostruko odrezivanje viška tkanine, što olakšava postupak obrade rubova i daje čist završni izgled šava.

Strojevi za šivanje je također su opremljeni servo motorom koji pruža preciznu kontrolu brzine i omogućuje tiho i učinkovito šivanje.

Pegasus industrijski stroj za šivanje, model M9OO DDL

Novi ekonomični overlok strojevi za šivanje marke Pegasus predstavljaju pouzdanu opciju za šivanje na laganim, srednje teškim, teškim materijalima, te čak postoji klasa stroja namijenjena ekstra teškim materijalima.

Ovi strojevi za šivanje dostupni su u nekoliko verzija: sa 1 iglom i 3 konca, 2 igle i 4/5 konaca ili 3 igle i 6 konaca, prilagođavajući se različitim potrebama šivanja.

Širina šava varira ovisno o izvedbi stroja, pružajući raspon od 1,5 mm do 11 mm, što omogućuje raznolike šavove.

Dodatno, na stroj je moguće montirati uređaj za odrezivanje konca i odsis otpada, te uređaj za automatsko podizanje papučice, što poboljšava učinkovitost i olakšava rad. Strojevi za šivanje opremljeni su novom generacijom servo motora direktno montiranog na glavi stroja, pružajući tiho i precizno šivanje. Ovisno o klasi stroja, brzina šivanja kreće se između 5000 – 6500 uboda u minuti, što omogućuje brzu i učinkovitu proizvodnju.

Igle za šivanje

Industrijski program igala za šivanje i strojni vez

Igle su neizostavan dio procesa šivanja te imaju ključnu ulogu u postizanju kvalitetnih i preciznih šavova. Njihova važnost leži u tome što omogućuju pravilno vođenje konca kroz tkaninu ili materijal, osiguravajući čvrst i estetski privlačan završetak šava.

Različite vrste igala prilagođene su različitim vrstama materijala i šavova, što ih čini izuzetno važnim alatom u šivanju. Na primjer, igle s izrazito oštrim vrhom (R, SPI) pogodne su za šivanje tkanih materijala, dok su igle s blago zaobljenim vrhom (SES) idealne za trikotažne i elastične materijale. Također, igle s jako blago zaobljenim vrhom (SUK) koriste se za šivanje napletenih materijala, dok su LL/LR igle specijalizirane za šivanje kože.

Tvrtka Organ nudi različite specijalne izvedbe igala kako bi zadovoljila različite potrebe šivaćih operacija. Primjerice, igle presvučene titanom pružaju veću čvrstoću i dugotrajnost oštrice igle, dok specijalni premazi osiguravaju lakše klizanje igala kroz materijal, smanjujući otpor i potencijalno sprječavajući oštećenje konca tijekom procesa šivanja. Ova raznolikost i specijalizacija igala omogućuju šivačima da postignu optimalne rezultate u svojem radu, osiguravajući čvrste, estetski privlačne šavove uz minimalno oštećenje materijala.

Konac za šivanje

Konac za šivanje je još jedan ključni element u procesu šivanja te ima značajan utjecaj na kvalitetu i trajnost šavova. Odabir odgovarajućeg konca važan je jer različiti materijali i vrste šavova zahtijevaju različite vrste i debljine konca. Važno je odabrati konac odgovarajuće debljine koji odgovara materijalu koji se šije i vrsti šava koji se izvodi.

Alterfil B – donji konac

Ovaj konac je posebno dizajniran za šivanje pamučnih tkanina koje se često koriste u proizvodnji donjeg rublja, majica i sportske odjeće. Izrađen je od 100% poliesterskog materijala, što ga čini izdržljivim i pouzdanim u različitim uvjetima.

Ono što ovaj konac ističe je njegova mekoća i elastičnost, što ga čini idealnim za šivanje materijala koji zahtijevaju fleksibilnost i udobnost, poput donjeg rublja i sportske odjeće. Također, ovaj konac karakterizira iznimna ispuna šavova, što znači da pruža čvrste i izdržljive šavove koji će zadržati oblik i izgled čak i nakon ponovljenih pranja ili intenzivne uporabe.

Osim što se koristi kao podložni (grajfer) konac, ovaj poliesterski konac također pruža izvrsnu izdržljivost i čvrstoću šavova, čineći ga pouzdanim izborom za različite vrste šivaćih projekata.

Alterfil E – igleni konac

Ovaj konac je specijalno dizajniran za šivanje sportske odjeće i odjeće koja sadrži visok udio elastina, kao što su donje rublje i kupaći programi. Izrađen je od 100% PBT poliesterskog materijala, što ga čini izdržljivim i otpornim na razne uvjete korištenja.

Ono što ovaj konac ističe je njegova super elastičnost, što znači da može pružiti potrebnu fleksibilnost i pokretljivost potrebnu za materijale s visokim udjelom elastina. To je ključno kada se radi o sportskoj odjeći ili kupaćim kostimima, gdje je udobnost i sloboda kretanja od velike važnosti.

Alterfil Dipolin semi / soft

Ovaj konac je dekorativni igleni konac koji dolazi u dvije varijante: semi i soft. Ova raznolikost omogućuje mu da se koristi kao igleni konac za izražavanje detalja i dekoracija, ali također može djelovati kao podložni konac, pružajući šavovima punoću i ljepotu izgleda.

Izrađen je od 100% poliesterskog materijala, što mu pruža izdržljivost i otpornost na različite uvjete šivanja. Osim toga, ovaj konac je kompatibilan s različitim tipovima šivaćih strojeva, što ga čini prilagodljivim i lako upotrebljivim za različite projekte i aplikacije. Svojom kvalitetom i raznolikošću, ovaj konac može dodati dodatnu dimenziju i ljepotu bilo kojem šivaćem projektu.

Strojevi za šivanje predstavljaju nezamjenjivu kariku u procesu proizvodnje tekstila i odjeće. Kroz raznolike modele i tehnološke inovacije, strojevi za šivanje omogućavaju bržu, precizniju i efikasniju proizvodnju, pružajući istovremeno visoku kvalitetu šavova.

Nove generacije šivaćih strojeva donose napredne značajke poput digitalnih zaslona osjetljivih na dodir, mogućnosti automatskog podešavanja napetosti konca i širine šava, kao i integrirane mogućnosti programa šivanja. Osim toga, moderni strojevi omogućuju šivanje na različitim vrstama materijala, uključujući lagane tkanine, elastične materijale i čak teže teksture poput kože.

Kroz raznolike modele i specifikacije, svaki korisnik može pronaći stroj koji odgovara njihovim potrebama i zahtjevima proizvodnje. Bez obzira da li ste profesionalni krojač, hobist, ili industrijski proizvođač odjeće, strojevi za šivanje nude pouzdano rješenje za vaše šivaće potrebe.

Zanimaju vas proizvodi iz ovog članka?

Pošaljite nam upit na info@servis-elektroterm.hr ili nas nazovite na +385 (0)42 819 121.

Imate upit za nas?

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i informacije. Ne ustručavajte se kontaktirati nas – tu smo da vam pomognemo!