Strojevi za glačanje

Bez obzira jeste li u industriji mode, hotelskom poslovanju ili posjedujete kemijsku čistionicu, strojevi za glačanje su neophodni alati za postizanje besprijekornog izgleda tekstila.

U ovom blogu istražit ćemo različite vrste strojeva za glačanje, njihove funkcije, prednosti i primjene u različitim sektorima industrije. Saznajte kako ovi strojevi olakšavaju proces glačanja, povećavaju učinkovitost i osiguravaju visoku razinu kvalitete u finalnom proizvodu.

Strojevi za glačanje

Domostir 3000

Domostir 3000 su višenamjenski strojevi za glačanje za profesionalne neintenzivne korisnike poput krojačkih radnji, trgovaca odjećom ili obrtnika. Ovaj kompaktan, atraktivan i moderan uređaj osmišljen je kako bi olakšao svakodnevne zadatke vezane uz glačanje. Uz jednostavno i ugodno korištenje, Domostir 3000 strojevi za glačanje dolaze u kompletu za sastavljanje, omogućavajući vam da uštedite i na troškovima transporta. Verzija Domostir 3000 S dodatno uključuje funkciju puhanja, pružajući još veću praktičnost i učinkovitost u procesu glačanja.

EASYFORM

Easyform je inovativni asortiman tradicionalnih parnih/zračnih uređaja za završnu obradu, opremljen krakovima za zatezanje rukava i elektroničkom kontrolom vremena ciklusa završne obrade. S opcijom sa ili bez bojlera, pruža praktično rješenje za različite potrebe.

MODERNA TEHNOLOGIJA Ovaj sustav koristi modernu tehnologiju kako bi unaprijedio tradicionalnu funkcionalnost. Pneumatske stezaljke i elektronička kontrolna ploča omogućuju programiranje i pohranjivanje uobičajenih ciklusa završne obrade, pružajući visoku razinu prilagodljivosti i efikasnosti.

PRAKTIČAN DIZAJN Easyform je dizajniran s naglaskom na praktičnost i udobnost korisnika. Podešavanje puhanja smješteno je na prednjoj strani uređaja radi lakšeg pristupa, omogućujući jednostavno podešavanje nogom. Okretna konzola omogućuje prilagodbu u najprikladniji položaj, dok jedna prednja pedala pokreće ciklus, što dodatno olakšava rad.

KOMPAKTAN I SVESTRAN S kompaktnim dimenzijama od 41 x 112 cm, Easyform se lako uklapa u radni prostor. Dostupan je za priključak na parnu centralu ili s ugrađenim bojlerom snage 7,5 kW ili 15 kW, pružajući fleksibilnost i prilagodljivost prema potrebama korisnika.

Kućne i komercijalne parne jedinice sa glačalom Trevil

Ovi strojevi za glačanje imaju visokokvalitetni sustav za proizvodnju pare, idealani za profesionalnu upotrebu u industriji glačanja ili obrade tekstila. Nude različite kapacitete posuda za proizvodnju pare od 2L, 3L ili 5L, omogućujući prilagodbu prema potrebama korisnika.

Posuda za proizvodnju pare izrađena je od visokokvalitetnog INOX-a, osiguravajući trajnost i higijensku obradu pare. Uz to, opremljen je profesionalnim elektroparnim glačalom koje osigurava učinkovito glačanje različitih vrsta tkanina.

Osim toga, ovi strojevi za glačanje mogu se montirati na stalak sa kotačima, pružajući praktičnost i mobilnost u radu. To ih čini idealnim za korištenje u radionicama ili postrojenjima gdje je potrebna fleksibilnost i jednostavnost upotrebe.

Profesionalne automatske parne jedinici Trevil

Ovi strojevi za glačanje su pouzdani i svestrani, namijenjeni za profesionalnu upotrebu u različitim radnim okruženjima poput kemijskih čistionica, praonica rublja ili krojačkih radnji. Dolaze u varijantama sa jednim ili dva glačala, pružajući opcije prema potrebama korisnika.

Imaju opciju odabira snage grijača od 2kW, 4kW ili 6kW, što omogućuje prilagodbu prema potrebnoj razini temperature i efikasnosti glačanja. Grijači i posuda za proizvodnju pare izrađeni su od kvalitetnog INOX-a, osiguravajući dugotrajnost i higijensko glačanje.

Jedna od značajki ovih strojeva je i napojni rezervoar za vodu koji omogućava neovisan rad o izvoru vode. Istovremeno, omogućeno je i spajanje na gradski vodovod, pružajući fleksibilnost u radu i kontinuirani dotok vode tijekom procesa glačanja. Ova kombinacija značajki čini ove strojeve praktičnim i učinkovitim alatima za svakodnevno glačanje u profesionalnom okruženju.

Trevil preša za praonice rublja

Ovi strojevi za glačanje nude impresivnu razinu prilagodljivosti i funkcionalnosti, savršen za industrijske i profesionalne svrhe. Evo ključnih značajki ovih strojeva:

 • Omogućuju izbor različitih formi za glačanje, pružajući korisnicima fleksibilnost u prilagodbi glačanja prema različitim oblicima odjeće ili materijala.
 • Dostupni su u izvedbama s navlakom ili poliranom gornjom formom, omogućujući korisnicima odabir prema njihovim preferencijama i potrebama glačanja.
 • Imaju vlastiti ventilator za usis, što osigurava učinkovito uklanjanje para i vlage tijekom glačanja, što rezultira bržim i kvalitetnijim procesom.
 • Strojevi za glačanju mogu biti dostupani s vlastitom parnom jedinicom ili bez nje, pružajući korisnicima opciju prema njihovim potrebama za proizvodnjom pare tijekom glačanja.
 • Nude mogućnost izvedbe sa glačalom za doradu, što omogućava detaljno glačanje i doradu specifičnih dijelova odjeće ili materijala.
 • Korisnici mogu odabrati izvedbu sa ručnim ili pneumatskim upravljanjem, pružajući dodatnu prilagodljivost i udobnost u radu.
 • Također, postoji opcija izvedbe sa vremenskim regulatorima za automatsko odvijanje ciklusa glačanja, što olakšava postizanje konzistentnih rezultata bez potrebe za stalnim nadzorom. Stroj također može biti opremljen sustavom za navlaživanje, što dodatno poboljšava rezultate glačanja omekšavanjem tkanine i olakšava postizanje glađih rezultata

TREVIL TREVIFLEX

Ovi strojevi za glačanje su visoko prilagodljivi i učinkoviti alati za profesionalno glačanje. Evo njihovih ključnih značajki:

 • Strojevi za glačanje sa usisom i ispuhom, što omogućava učinkovito uklanjanje pare i vlage tijekom procesa glačanja, rezultirajući bržim sušenjem i kvalitetnijim rezultatima.
 • Mogućnost izvedbe sa ili bez vlastite parne jedinice, pružajući korisnicima fleksibilnost ovisno o njihovim potrebama i preferencijama za proizvodnju pare tijekom glačanja.
 • Posuda parne jedinice od INOX-a osigurava dugotrajnost i otpornost na koroziju, čineći stroj izdržljivim i pouzdanim u radu.
 • Strojevi za glačanje su dostupani za jednofazni priključak od 230V ili trofazni priključak od 400V, pružajući opcije u skladu s električnom instalacijom korisnika.
 • Korisnici mogu odabrati različite veličine formi za glačanje prema njihovim potrebama i vrstama odjeće ili materijala koji se glačaju.
 • Veliki asortiman dodatnih formi omogućava dodatnu prilagodljivost i mogućnost glačanja različitih oblika i veličina odjeće.
 • Ergonomski dizajn stroja pruža udobnost i olakšava rad korisnicima, dok podešavanje radne visine pomoću amortizera dodatno poboljšava praktičnost stroja.
 • Strojevi za glačanje također nude mogućnost dodataka poput sistema sa balanserom za glačalo ili rasvjete, pružajući dodatne značajke koje olakšavaju i poboljšavaju proces glačanja.
 • Konstrukcijski optimalna izvedba ventilatora u kombinaciji s kvalitetnom navlakom osigurava visoku kvalitetu glačanja, postižući profesionalne rezultate i besprijekoran izgled odjeće.

TREVIL ZF25

Ovi modeli Trevil strojeva za glačanje nude profesionalnu kvalitetu i preciznost, a istovremeno su praktični i jednostavni za upotrebu. Evo ključnih značajki:

 • Profesionalno elektroparno glačalo osigurava učinkovito glačanje uz pomoć električne pare, pružajući visokokvalitetne rezultate čak i kod zahtjevnih tkanina.
 • Elektronska regulacija temperature omogućava precizno podešavanje temperature prema potrebama tkanine, što osigurava sigurno i učinkovito glačanje bez oštećenja.
 • Glačalo karakterizira mala težina, što olakšava rukovanje i smanjuje umor tijekom dugotrajnog korištenja. Istovremeno, izraženi vrh glačala omogućava precizno glačanje teško dostupnih područja ili detalja odjeće.

Ovi strojevi za glačanje su idealni za profesionalne korisnike poput krojača, krojačkih radnji ili trgovaca odjećom koji traže pouzdan i učinkovit alat za postizanje besprijekornih rezultata pri glačanju različitih vrsta tkanina.

U konačnici, strojevi za glačanje predstavljaju ključnu komponentu u svijetu tekstila i odjeće. Njihova sposobnost pružanja profesionalnih rezultata uz učinkovitost i praktičnost čini ih nezamjenjivim alatom u krojačkim radnjama, industrijskim postrojenjima i trgovinama odjeće diljem svijeta.

Kroz raznoliku ponudu značajki i mogućnosti, strojevi za glačanje omogućavaju prilagodbu različitim vrstama tkanina i potrebama korisnika. Od elektronske regulacije temperature do parne jedinice od nehrđajućeg čelika, ovi strojevi nude napredne značajke koje poboljšavaju kvalitetu i učinkovitost procesa glačanja.

Zanimaju vas proizvodi iz ovog članka?

Pošaljite nam upit na info@servis-elektroterm.hr ili nas nazovite na +385 (0)42 819 121.

Imate upit za nas?

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i informacije. Ne ustručavajte se kontaktirati nas – tu smo da vam pomognemo!